Ez volt tavaly a TOP 5 magyar fürdőhely

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Ez volt tavaly a TOP 5 magyar fürdőhely

Feltöltve: 2018-03-07

A magyarok szerint Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő a legnépszerűbb belföldi termálvizes fürdőhelyek – derül ki egy országos reprezentatív kutatásból. Az eredmények alapján a hazai fürdőzés helyszínei széles körben ismertek, és a vendégéjszakák növekvő száma is alátámasztja, hogy fürdővárosaink a belföldi turizmus kiemelt célpontjai.

A TOP 5 legnépszerűbb termálvizes hazai fürdőhely 2017-ben:

1. Hajdúszoboszló

2. Hévíz

3. Bükfürdő

4. Gyula

5. Zalakaros


A kutatás eredményei alapján a TOP 3 legnépszerűbb termálvizes fürdőhely Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő, melyeket Gyula és Zalakaros követ.
Az eredmények alátámasztják a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által a belföldi vendégéjszakák száma alapján közzétett városrangsort is (Budapestet nem számítva, amely a termálvizes adottságai mellett más szempontok alapján is a turisták kiemelt célpontja). A KSH 2017-es adataiból ugyanakkor az látszik, hogy a külföldi vendégéjszakákat tekintve a Top 3 sorrendje Hévíz, Bükfürdő és Hajdúszoboszló.

A termálfürdőzés a fiatalok és a középkorúak körében is népszerű, ami szintén igazolja, hogy a hazai fürdővárosok hosszú távon is a belföldi turizmus kiemelt célpontjai lesznek.